ПОРТАЛ
29 березня 2013, 12:01

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

ЕІК збудує в Ватутіному теплоелектростанцію на бурому вугіллі

<b>ЕІК збудує в Ватутіному  теплоелектростанцію на бурому вугіллі</b>

Енергетична інвестиційна компанія розробила і затвердила техніко-економічне обґрунтування по будівництву теплової електричної станції .

Як інформують в компанії, теплоелектростанція являтиме собою газогенераторну міні-ТЕС на бурому вугіллі електричною потужністю 12 МВт і тепловою потужністю 20 Гкал/час. Вона використовуватиме технологію газифікації бурого вугілля з подальшим використанням отриманого генераторного газу в газопоршневих електрогенераторних установках.

Будівництво ТЕС на бурому вугіллі відбуватиметься в 2 етапи. Термін будівництва першої черги - 16 місяців. ТЕС буде розташована в місті Ватутіно, Черкаської області і використовуватиме буре вугілля з Мокрокалигірського родовища бурого вугілля, - розповідають на підприємстві.

Мокрокалигірське родовище було розвідане ще у 1947 році. За радянських часів видобуток вугілля проводили активно, але з 1991 року припинили. У 1997 році ТОВ "Надра інвест" спробувало відновити відновити видобуток корисних копалин проте підприємству це не вдалося

У 2011 році право на проведення геологорозвідувальних робіт та попередній проект видобутку отримала ТОВ "Енергетично-інвестиційна компанія" (ЕІК). ЕІК – український інвестор в енергетичний сектор економіки України. Компанія власними силами розробляє і упроваджує проекти від стадії залучення засобів до стадії створення нових енергетично ефективних підприємств і технологій.

Запланована виробнича потужність кар'єру Мокрокалигірського родовища складає 100 тис.т. бурого вугілля упродовж першого року роботи з поступовим збільшенням видобутку до 300 тис.т. у рік.