ПОРТАЛ
17 липня 2014, 12:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як підприємцю поновити ліцензію?

Як підприємцю поновити ліцензію?

Суб’єкти господарювання, яких позбавили ліцензій, можуть скористалися можливістю оскаржити рішення органу ліцензування та звернутися до експертно-апеляційної ради при Держпідприємництві.

На черговому засіданні експертно-апеляційної ради при Держпідприємництві підприємці змогли відстояти свої права – 90 % скарг суб’єктів були задоволені.

Переважна більшість скарг стосувалася позбавлення ліцензії з перевезень пасажирів, небезпечних вантажів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Загалом було розглянуто 13 скарг підприємців. Прийнято рішення про скасування 90 % анулювань ліцензій, а по 1 скарзі анулювання ліцензії визнано правомірним.

У черговий раз Перший заступник Голови ради Олександр Потімков звернув увагу органів ліцензування на необхідності більш чітко формулювати виявлені перевіркою зауваження та рекомендації, допомагати підприємцям.

Зважаючи на численні порушення законодавства з боку органів ліцензування та представників правоохоронних органів, рада прийняла рішення звернутися до Генпрокуратури України для перевірки можливих зловживань посадових осіб відповідних органів.

Зразок оформлення скарги на рішення органу ліцензування розміщено на офіційному сайті Держпідприємництва.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук