ПОРТАЛ
16 січня 2015, 18:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Кременчуці роблять паливо з відходів олійного виробництва

Спецпроект «Досвід регіонів»

У Кременчуці власник олійниці Василь Рубан використовує лушпиння соняшникового насіння для виробництва паливних брикетів Nestro.

У Кременчуці роблять паливо з відходів олійного виробництва

Кременчужанин - у минулому слюсар-інструментальник 7 розряду, який з 1995 року випускає олію під торговою маркою «Деївська», - створив безвідходне виробництво. Зробивши в свій час ставку на сімейний бізнес без посередників і вирішивши не розширяти виробництво, а боротися за якість продукції, Рубани сьогодні використовують лушпиння соняшникового насіння для виробництва паливних брикетів Nestro, пише ecotown.com.ua.

На даний момент кременчуцьке підприємство виготовляє паливні брикети не тільки з лушпиння, а й з відходів деревини: трісок та тирси. Продаж екологічного палива здійснюється здебільшого у Євросоюз, зокрема, у Польщу. Цікавляться таким товаром і в Україні – особливо у світлі взятого країною курсу на підвищення енергоефективності та заміщення дорогого російського газу альтернативними видами палива. Так, поштові відділення Світловодська купують паливні брикети кременчуцького олійника в рамках реалізації програми енергозбереження.

Паливні брикети циліндричної форми Nestro виготовляються в результаті пресування лушпиння соняшникового насіння або відходів деревообробної промисловості на гідравлічних чи ударно-механічних пресах пiд тиском 400-600 бар. Паливо такого типу може бути з отвором, або без нього, а його вологість не перевищує 10%.