ПОРТАЛ
4 січня 2016, 11:39

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Депутати затвердили обласний кошторис на 2016 рік

Депутати затвердили обласний кошторис на 2016 рік

Обсяг доходів обласного бюджету на 2016 рік прогнозується в сумі 4 мільярди 743 мільйони 742 тисячі гривень, з них доходи загального фонду – 4 мільярди 641 мільйон 675 тисяч гривень, спеціального – 102 мільйони 67 тисяч гривень, у тому числі бюджету розвитку 1 мільйон 56 тисяч гривень.

Основним джерелом надходжень до загального фонду бюджету, як і у попередніх роках, зфалишається податок на доходи фізичних осіб. Серед податкових агентів основними платниками є ПАТ «Азот», ПРАТ «Миронівська птахофабрика», ВАТ «Черкасигаз», СТОВ «Пальміра».

Обсяг видаткової частини проекту обласного бюджету на 2016 рік визначено у сумі 4 мільярди 742 мільйони 774 тисяч гривень, - інформують у прес-службі Черкаської обласної ради.

Видатки обласного кошторису на утримання установ обласного підпорядкування та фінансування обласних заходів розподіляються таким чином: більше 697 мільйонів гривень спрямовують на галузь охорони здоров’я, 362 мільйони – на освіту, більше 160 мільйонів – на соціальний захист і соціальне забезпечення. На культуру і мистецтво планують витратити близько 53 мільйонів гривень, на фізкультуру і спорт – 19 мільйонів, близько 6 мільйонів – на державне управління, на ветеринарну медицину – 41 мільйон, ще 49 мільйонів – на інші галузі.

Заплановано кошти у бюджеті-2016 на реалізацію програм соціального захисту інвалідів, пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виконання комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників АТО; на фінансову підтримку організації харчування дітей у навчальних закладах області, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію Черкаської області тощо.

Керівник фракції «Свобода» Юрій Ботнар виступив з заявою, що їх не влаштовують окремі пункти нового бюджету, тому її представники утримаються під час голосування за бюджет. Після обговорення проект обласного кошторису на 2016 рік був підтриманий більшістю депутатів.