ПОРТАЛ
28 січня 2015, 11:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Чигиринські лісівники за півстоліття перетворили піщану пустку на ліси

Чигиринський лісгосп завжди вирізнявся серед інших підприємств області особливо важкими умовами зі створення лісових культур через складний клімат та сипучі піщані ґрунти. Зараз важко повірити, що ще 56 років тому на території підприємства простягалася піщана пустка. Пустеля, породжена недбалим ставленням до природи, поглинала родючі землі і почала засипати села. Для того, щоб врятувати ситуацію, і був створений Чигиринський степовий лісгосп, - йдеться у публікації журналу «Ліси Черкащини».

Чигиринські лісівники за півстоліття перетворили піщану пустку на ліси

Наступ на піски розпочався двома напрямками. Перший мав на меті заліснити сосною звичайною малозадернілі піски. Другий – заліснення через закріплення рухомих пісків. Тож завдяки зусиллям лісівників були створені стійкі захисні насадження в зоні Кременчуцького водосховища та повне заліснення еродованих земель.

Завдяки праці лісівників майже четверта частина земель району нині вкрита лісом.

Сьогодні чигиринські лісівники продовжують працю своїх попередників. Директор Чигиринського лісгоспу Роман Фендюр переконаний, що головна запорука хороших результатів – це ставлення працівників до своєї роботи.

– Збільшення площі нових лісових насаджень та охорона існуючих – це головне наше завдання, над яким працюємо щодня і за будь-яких умов. Зберегти досягнення та надбане колегами-лісівниками і передати його ще кращим у спадок прийдешнім поколінням, – таку філософію сповідує керівник підприємства, аби примножувати безцінні лісові багатства Чигиринщини.