ПОРТАЛ
22 травня 2014, 14:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Мошнівське сільгосппідприємство долучилося до відновлення історичної спадщини в селі

Відкрити в Мошнах музей Тараса Шевченка жителі села мріяли здавна. Адже тут збереглася хата, в якій перебував поет після арешту у Прохорівці.

У 2012 році хату було викуплено у власників, і розпочалися роботи з реставрації та облаштування приміщень і садиби. Згідно із задумом архітектора, музейний комплекс мав складатися з приміщення будинку, стайні та погреба на території, що охоплювала понад 1,5 тис. кв. м. Однак загальний вигляд музею псували господарські споруди сусідки. Тож після погодження із господинею було вирішено їх перенести. Втім кошти на подібні роботи не були передбачені в кошторисі.

«Тоді ми звернулися за допомогою до нашого партнера, підприємства Агротехсервіс, що господарює на мошнівських землях, – розповів порталу «Діловий регіон» сільський голова Мошен Антон Чорновіл. – Директор Євген Перевізник, який сам із Мошен і розуміє наші проблеми, пішов нам назустріч. Підприємство взяло на себе витрати з перебудови цієї господарської будівлі і таким чином долучилося до створення музею Шевченка в Мошнах».

Сама господарська споруда була вже доволі старою і відновити її на новому місці можливості не було. Тому Євген Перевізник, заручившись підтримкою свого партнера ПрАТ «Фрау Марта», взявся звести новий сарай на подвір’ї сусідки музею. Щоб роботи були виконані якісно, вдалися до послуг спеціальної будівельної організації.

«Все зробили за новими стандартами, з усіма зручностями – водовідведенням, електропостачанням. Викопали і новий погріб», – говорить Євген Перевізник. Сусідка роботою дуже задоволена – ще б пак, замість старого похиленого сарайчика вона отримала сучасну будівлю з усіма зручностями.

Співпраця між мошнівською сільрадою та «Агротехсервісом» успішно розвивається вже не перший рік в рамках угоди про соціальне партнерство. За словами Антона Чорновола, підприємство надає допомогу сільській школі, лікарні, фінансує участь спортивних команд у районних спартакіадах тощо.