Науковці і виробники мають дотичні стосунки в освітній, науковій, інноваційній та виробничій сферах. В університеті потужний науковий потенціал. Тому «Маїс» зацікавлений у впровадженні наукових розробок, практичних досягнень у галузях переробки плодової сировини — яблук, ягід.
Компанії потрібні нові види устаткування для виготовлення продукції, затребуваної нині на ринку. Важливим напрямком співпраці є також енергозбереження, підвищення ефективності наявних систем на калібрувальному заводі. Корисними можуть стати спільні дослідження у всіх напрямках розвитку агропромислової компанії, зазначають у прес-службі вишу.
Для Черкаського державного технологічного університету актуальними є організація проходження на об’єктах «Маїсу» практики студентами, стажування викладачів з метою навчання, підвищення кваліфікації, проведення спільних конференцій та ін.
Для узгодження діяльності домовлено створити координаційну раду та робочі групи.