ПОРТАЛ
20 травня 2014, 10:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Канiвськi лiсiвники заощаджують на пальному завдяки газу

Канiвськi лiсiвники заощаджують на пальному завдяки газу

Для скорочення витрат на пальне у Канівському лісгоспі свого часу обрали газову альтернативу. У липні 2011 року тут переобладнали 3 вантажних та 2 легкових автомобілі, встановивши газобалонні установки. Таким чином автомобілі перевели на менш затратний для підприємства вид палива, - інформують у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як розповідає директор Канівського лісгоспу Олександр Ігнатюк, окупилось таке нововведення всього за три місяці. - За рік же - дало відчутно економію, оскільки витрати на пальне скоротилися на 35-40 %, - зазначає керівник. Втім, найбільш відчутною різниця виявилася цього року, коли різкий стрибок цін на бензин та дизпаливо через зростання долара добре вдарив по кишеням власників авто. Незважаючи на певне зростання і газових цін для авто, воно виявилося не настільки кардинальним. Тож ефективність ощадних нововведень цього року стала ще більш вагомою для лісівників.

Слід зауважити, що переобладнані авто можуть їздити і на бензині. - Таку альтернативу передбачили, врахувавши недостатньо розвинену мережу з обслуговування газобалонного обладнання, - розповідає Олександр Ігнатюк. - Це своєрідна підстраховка для водія, - зазначають в лісгоспі.