ПОРТАЛ
4 червня 2014, 19:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У травні українці призупинили покупки авто

Підсумки травневих продажів на автомобільному ринку встановили черговий антирекорд. За даними AUTO-Consulting показники реєстрацій нових автомобілів у травні ледь перевалили за 3 тис. одиниць, що на 80 % (!) менше, ніж рік тому. Таких низьких показників український авторинок ще не демонстрував за всю історію спостережень, - зазначають в AUTO-Consulting.

Те, що травневі продажі будуть шокуюче низькими, стало зрозуміло ще в квітні. Але результати виявилися навіть гіршими, ніж очікування. Обнадіює лише той факт, що в останній тиждень травня продажі істотно активізувалися і ще не всі авто встигли потрапити в підсумкову статистику. Але це - слабка втіха. Швидше за все, травневі показники - це і є «дно» падіння українського авторинку. Адже нижче вже просто не куди падати. На показниках травня відбилися відразу всі негативні фактори: і девальвація і нові ціни, і затяжні свята, і, звичайно, ситуація на Сході країни.

Весь місяць з Донецької та Луганської областей приходили тривожні повідомлення. Поставки авто в цей регіон практично припинилися, а у покупців зникла звичка відвідувати автосалони. Та й самим автосалонам доводилося боротися за виживання.

Але і в інших регіонах ситуація не була кращою. Покупці авто спочатку були шоковані новими цінниками через девальвацію гривні, потім побоювалися робити дорогі покупки. І тільки після президентських виборів почалося невелике пожвавлення.


Новини ринків і компаній