ПОРТАЛ
25 березня 2015, 15:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Умані збудують біопаливні котельні за гроші ООН

В 2015 році в Умані введуть в експлуатацію три котельні на біопаливі.

В Умані збудують біопаливні котельні за гроші ООН

Місто першим отримає нові об’єкти теплопостачання в рамках проекту "Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій в муніципальному секторі в Україні", започаткованого Програмою розвитку Організації об’єднаних націй.

Передбачається, що вже у наступному опалювальному сезоні біопаливні котельні будуть забезпечувати теплом три освітні заклади Умані: загальноосвітні школи №1 і №9 та дитячий садок №21 – інформує ecotown.com.ua.

Згідно з угодою про співробітництво між мерією та ООН, на обладнання котелень, його доставку, монтаж, а також пусконаладку місто не витратить жодної копійки. В рамках проекту також безкоштовно буде надано бункер запасу палива, димові труби, труби зовнішньої мережі теплопостачання від котельні до опалювального приміщення, кабель електроживлення, а також місячний запас біопалива.

Загальна вартість безкоштовно змонтованого в Умані твердопаливного обладнання складе 387 тисяч доларів. В свою чергу місцевий бюджет зобов’язаний профінансувати проектні роботи, а також будівництво огорожі та фундаментів під обладнання автоматизованих котелень відкритого типу. Передбачається, що паливо для нових котелень буде виробляти одне з підприємств міста.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук