ПОРТАЛ
4 травня 2015, 12:08

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Півтора мільйона гривень цього року виділяє міська влада ОСББ

Цього року міська влада створює комфортніші умови для черкасців, які, згуртувавшись, самостійно господарюють у своїх багатоповерхівках. На відміну від минулих років, нинішнього бюджетне фінансування надаватиметься, як для вже створених ОСББ, так і тих, які роблять лиш перші кроки у цьому напрямку.

<b>Півтора мільйона гривень цього року виділяє міська влада ОСББ</b>

Цьогоріч усі об’єднання багатоквартирних будинків Черкас можуть отримати 50-відсоткове співфінансування з міського бюджету на здійснення енергозберігаючих заходів (утеплення стін, заміна вікон та дверей, встановлення ІТП, приладів обліку ресурсів, модернізацію внутрішньо будинкових мереж та систем, улаштування енергоощадного освітлення для місць загального користування тощо), а також на капітальний ремонт або заміну ліфтів та ремонт покрівель у своїх багатоповерхівках, - інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

Тоді як новоствореним ОСББ на їх перший капітальний ремонт у будинку міська влада профінансує 70 відсотків від загального обсягу робіт. І лише 30 відсотків платитимуть мешканці.

Варто наголосити, що вищевказана допомога передбачена Програмою підтримки ОСББ у м. Черкаси на 2015-2017 роки «Формування відповідального власника житла», яку на черговій сесії міськради затвердили депутати.

Починаючи з 2008 року керівницво Черкас у рамках міської Програми підтримки ОСББ допомагає об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків.

Загалом у цьогорічному бюджеті на підтримку ОСББ передбачено півтора мільйона гривень.

Як розповів головний спеціаліст відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради Юрій Кучеренко, нині в місті налічується близько 150 ОСББ.