ПОРТАЛ
20 травня 2015, 08:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах викрили підпільних виробників алкоголю

В рамках спецоперації «Акциз – 2015» спільними зусиллями оперативних співробітників фіскальної служби Черкаської області та працівників міліції ліквідований підпільний цех з виробництва лікеро-горілчаних напоїв. Він майже півроку діяв в гаражному приміщенні автокооперативу в м. Черкаси.

<b>У Черкасах викрили підпільних виробників алкоголю </b>

Організаторами підпільної гуральні виявилися двоє місцевих жителів, раніше судимих за аналогічний злочин. Підпільне виробництво влаштували в орендованому гаражі. В антисанітарних умовах виготовляли водно-спиртову суміш, для покращення смакових якостей додавали різні хімічні інгредієнти та барвники для зміни кольору. Небезпечний для вживання алкогольний фальсифікат реалізовували у пластикових ємностях жителям Черкаського регіону за ціною 28 грн. за літр.

Під час огляду підпільного виробництва правоохоронці виявили та вилучили майже 10 тис. л спирту на суму 920 тис. грн., понад 7 тис. л готової до реалізації фальсифікованої підакцизної продукції, значну кількість порожньої пластикової тари, обладнання для незаконного виробництва алкогольних напоїв та допоміжне устаткування, а також кошти від реалізації фальсифікату в сумі 18 тис. грн. готівкою. Загальна вартість вилучених у підпільній гуральні товарно-матеріальних цінностей становить 1,7 млн. грн., - повідомили у ГУ ДФС в Черкаській області.

Наразі тривають заходи щодо проведення експертних оцінок фахівців вилученої підакцизної продукції, встановлюються шляхи походження спирту та канали збуту незаконно виготовлених горілчаних напоїв. Відносно тіньових ділків розпочате кримінальне провадження.