ПОРТАЛ
27 червня 2015, 10:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Українці орендують техніку по-новому

Прокатні контори освоюють нові формати роботи з клієнтами. Наприклад, абсолютно нову техніку пропонують взяти «на тест-драйв», а якщо сподобається - викупити в розстрочку, повідомили виданню «Вести» в компаніях.

Українці орендують техніку по-новому

Українці в кризу стали більш раціонально ставитися до покупок. Продажі побутової техніки при зростанні ринку в грошовому вираженні на 1% в 2014 році, в кількісному вираженні впали на 40%.

Одночасно зріс попит на б/в техніку і на її оренду. Люди стали активно на цьому заробляти. Як розповіли в Olx.ua, на ресурсі з'явилися оголошення, що пропонують взяти в користування за гроші пральні машини, холодильники та пилососи.

Найактивніше функціонує сегмент короткострокової оренди. Можна взяти напрокат все - від червоної доріжки і мангала до дивана і шезлонга. В агентстві Kordelia, наприклад, повідомили, що зазвичай у них орендують техніку на день-два, організовуючи виїзні заходи.

У Domfort пропонують побутову техніку на будь-який термін - від декількох днів до півтора років. «У нас три рівні прокату: Try&Buy, короткостроковий і довгостроковий», - пояснив Савельєв.

Короткостроковий пропонують, коли техніка потрібна на певний зрозумілий час. Наприклад, пральна машина на час ремонту старої або пошуку та купівлі нової, або холодильник для дачі на літо. Або базова домашня техніка для тих, хто переїхав до облаштування на новому місці.

Що придумали

Try&Buy - новий формат для українського ринку: тимчасове користування технікою для її оцінки. Наприклад, щоб вирішити, чи потрібен миючий пилосос, можна його орендувати і спробувати в справі, оцінити якість прибирання, а потім вже прийняти рішення про покупку.

Та ж ситуація з хлібопічками, розумними-телевізорами і роботами пилососами. Через два місяці ви приймаєте рішення - повертати техніку, продовжувати оренду або викуповувати її. Якщо продовжуєте орендувати, вам надається знижка 10%. А якщо вирішите купити її - вам продадуть за залишковою зниженою вартістю.

Довгостроковий формат - фактично варіант розстрочки. Вартість техніки розбивається на певну кількість платежів, яку можна обговорювати індивідуально. Після виплати всієї суми ви отримуєте її у власність. Максимальний час оренди - 18 місяців.


НЕРУХОМІСТЬ ОНЛАЙН

ОБЕРИ СВОЄ ЖИТЛО!