ПОРТАЛ
26 червня 2015, 12:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах затвердили нові ставки місцевих податків і зборів

Черкаські депутати затвердили нові розміри ставок місцевих податків і зборів, які діятимуть на території міста з 1 січня 2016 року.

<b>У Черкасах затвердили нові ставки місцевих податків і зборів</b>

"За" відповідний проект рішення з урахуванням низки пропозицій під час позачергового засідання сесії висловилося 36 обранців, ще 11 – утрималися, - інформують у прес-службі міської ради.

Нові ставки місцевих податків і зборів на території міста Черкаси:

1) Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

– для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 80 кв. метрів;

– для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 220 кв. метрів;

– для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 300 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються у розмірі 0,5 %розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв.метр бази оподаткування.

2) Плата за землю.

Переглянути нові ставки.

3) Транспортний податок

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувались до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

4) Єдиний податок

1) для першої групи платників єдиного податку – 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати;

2) для другої групи платників єдиного податку – 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати;

3) для платників третьої групи встановлюється у розмірі 2 відсотки доходу (у разі сплати податку на додану вартість згідно з Податковим кодексом України) та 4 відсотки доходу (у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку);

5) Туристичний збір

Ставка встановлюється у розмірі 1 відсотка до бази справляння збору.

Базою справляння є вартість усього періоду проживання (ночівлі) в місцях, визначених пунктом 5 цього Положення, за вирахуванням податку на додану вартість.

До вартості проживання не включаються витрати на харчування чи побутові послуги (прання, чистка, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), телефонні рахунки, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в’їзд (віз), обов’язкове страхування, витрати на усний та письмовий переклади, інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду.

6) Збір за місця для паркування транспортних засобів

Ставка збору встановлюється за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі 0,15 % мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Об’єктом оподаткування є земельна ділянка, яка згідно з рішенням міської ради спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, тротуарах або інших місцях, а також комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів міського бюджету.