ПОРТАЛ
28 липня 2015, 16:41

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

СБУ викрила на Черкащині нанесення багатомільйонних збитків держпідприємству

Факти нанесення багатомільйонних збитків одному з черкаських державних підприємств при реалізації його майна викрили співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою.

СБУ викрила на Черкащині нанесення багатомільйонних збитків держпідприємству

Як з’ясувалося, службові особи Фонду держмайна України, черкаського заводу та однієї з українських бірж реалізували по значно заниженій вартості низку об’єктів державного підприємства. Внаслідок чого заводу було завдано збитків на суму понад 7 млн. грн., - йдеться в повідомленні СБУ.

Продаж майна здійснювався за попередньою змовою в інтересах конкретно визначених комерційних структур.

Під час обшуків правоохоронці виявили документи, які підтверджують причетність службових осіб до розкрадання грошей заводу. У зловмисників вилучено понад 5 млн. грн. у національній та іноземній валютах й інші цінності.

Додатково під час обшуків співробітники СБУ виявили документи, які свідчать про умисне доведення державного підприємства до банкрутства та підроблені документи щодо плану санації заводу.

Наразі відкрито кримінальне провадження. Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності службових осіб, задіяних в оборудці, та встановлення їх можливих спільників.