ПОРТАЛ
14 серпня 2015, 15:41

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Комунальні поліграфічні підприємства Черкащини продемонстрували прибутки

p/>Найвищий прибуток – 28 тис. грн. – отримало Уманське поліграфпідприємство.

Комунальні поліграфічні підприємства Черкащини продемонстрували прибутки

Ще менше – у смілянських та звенигородських поліграфістів: 16 тис. та 9,7 тис. грн. Однак спостерігається позитивна динаміка зростання послуг. Вона становить 25, 31 і 38 відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомляють в Черкаській облраді. Завдяки цьому підприємствам вдалося збільшити платежі до бюджету. Зросла продуктивність праці і відповідно рівень середньої заробітної плати, .

Водночас, не вдалося збалансувати або погасити дебіторську і кредиторську заборгованості, вимагає покращення рівень рентабельності, який, до речі, на смілянському підприємстві дещо знизився.

Як повідомляють на сайту облради, для підвищення ефективності роботи поліграфпідприємств в області планується розробити проект регіонального розвитку поліграфічної галузі, що претендуватиме на отримання фінансування з Державного Фонду регіонального розвитку.

Проект передбачає створення потужного підприємства з сучасним обладнанням, що дасть змогу виготовляти не лише найбільш вжиткову продукцію, але й випускати книги, журнали, тобто здійснювати широкоформатний кольоровий друк. Все це забезпечить повернення обласних і регіональних друкованих ЗМІ на Черкащину, адже багато з них нині «вивозять» гроші за межі області у пошуках здешевлення випуску газет.