ПОРТАЛ
25 серпня 2015, 16:28

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Промисловість області призупинила темпи падіння

Спад по основних галузях виробництва в області зупинився. І нині вже відбувається період певної стабілізації. Про це повідомив директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Роман Карманнік, підбиваючи на засідання колегії ОДА підсумки економічного і соціального розвитку області за І півріччя 2015 року.

Промисловість області призупинила темпи  падіння

«До прикладу, промисловий комплекс в області за підсумком І півріччя цього року спрацював на рівні 92,9% (по Україні – 79,5%). Обсяг реалізованої продукції склав 21,7 млрд. грн., – сказав посадовець. – У розрізі ж основних галузей, ситуація має такий вигляд: харчова промисловість на рівні 91,4 % (до аналогічного періоду минулого року), машинобудування 94,2%, хімічна галузь 107%».

Вже до кінця цього року владці очікують скорочення відставання за основними галузями виробництва, а у 2016 – навіть прогнозують незначний приріст. Однак, на жаль, позитивні економічні процеси поки не позначаються суттєво на збільшенні реальних доходів черкащан.

«Щодо доходів населення то тут звичайно є скорочення. Рівень заробітної плати склав 3102 грн. (115%), що при інфляції у 43 %, зменшує її на 24%», – зазначив Роман Карманнік.

З детальною інформацією щодо економічного і соціального розвитку області за І півріччя 2015 року усіх охочі можуть ознайомитися на сторінці Департаменту економічного розвитку і торгівлі у соціальній мережі фейсбук.