ПОРТАЛ
25 січня 2012, 14:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Торік Черкаська митниця перерахувала до держбюджету на 179 млн. грн. більше, ніж 2010 року

Торік Черкаська митниця перерахувала до держбюджету на 179 млн. грн. більше, ніж 2010 року

Торік Черкаська митниця виконала план надходжень податків і зборів на 103 відсотки. Перерахування до Державного бюджету становлять 928 млн. грн., що на 179 млн. грн. більше ніж 2010 року (темп зростання – 124%). Про це повідомив начальник Черкаської митниці Валентин Ковальський на нараді, де підбивалися підсумки роботи за 2011 рік. У заході взяли участь перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Рябцев, начальник Черкаської митниці Валентин Ковальський, в.о. начальника Департаменту митних інформаційних технологій та статистики ДМС України Катерина Юрченко та інші.

За словами Сергія Рябцева, високі темпи розвитку економіки Черкаської області вимагають від обласної влади розробки й координації системи заходів для поліпшення ефективності роботи суб’єктів господарської діяльності, забезпечення секторам економіки паритетних умов функціонування, обґрунтованої відкритості й доступу іноземних інвесторів на наш ринок з одночасним стимулюванням вітчизняного виробника та захистом його інтересів, створення платоспроможного попиту шляхом реалізації нових підходів до зростання доходів населення.

«Ми впевнені, що міжнародна торгівля є найважливішою рушійною силою майбутнього економічного процвітання», – наголосив Сергій Рябцев.

Протягом 2011 року Черкаська митниця забезпечила безперебійне оформлення 1 563 000 вантажів, що на 38% більше, ніж попереднього року.

Порівняно з 2010 роком, обсяги оформлення вивезення товарів Черкаською митницею збільшилися на 108 млн. дол. США (+22 %), обсяги імпорту – на 159 млн. дол. США (+32 %).

Черкаській митниці вдалося зменшити середній час митного оформлення з імпорту до 1 години 15 хвилин, з експорту – до 1 години 2 хвилин.

За матеріалами:  www.kmu.gov.ua