ПОРТАЛ
10 червня 2015, 15:15

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські села розвивають туризм

Останнім часом все більшої популярності в регіоні набуває сільський зелений туризм. Здебільшого він розвинутий у Смілянському та Черкаському районах.

За даними Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків Черкаської ОДА, на лоні природи відпочивальників приймають загалом 42 сільські зелені садиби. Проте в області є і більш принадні пропозиції.

Із 2014 року запроваджено проект «Придумати село наново», - зазначають у прес-службі ОДА.

– Створена мережа так званих тематичних селищ, що дозволяє урізноманітнити туристичні пропозиції та привабити ще більше туристів. Це інноваційні бізнес-ідеї, які передбачають активний відпочинок, знайомство з місцевими традиціями, культурою та історією, – пояснив задум директор згаданого департаменту Віталій Хиля.

Проект вже діє в шести селах регіону. Зокрема, в селі Межиріч Канівського району пропонують відвідати археологічну пам’ятку – стоянку давніх мисливців на мамонтів під назвою «Подорож у країну Мамонтландію»; у селі Суботів Чигиринського району запрошують пограти в ігри часів дитинства славетних діячів Козацької доби «Забавлянки, ігри і розваги Старого Суботова».

На Чигиринщині в селі Івківці розробили програму під назвою «Зерноленд», а в селі Головківка – «Картопляні розваги». Тут туристи відкривають для себе багато нового про традиційні продукти харчування, вживаються в роль давніх хліборобів, ознайомлюються зі старовинними знаряддями праці на землі тощо.

У Жашківському районі (с. Сорокотяга) є можливість помандрувати водними шляхами мальовничій річці Тікич, яка зберігає пам'ять про давній водний маршрут «з варяг у греки». Цей вид відпочинку має назву «Пригоди на воді, з водою та з води». І, зрештою, село Коржова Уманського району зазиває «На гостини до старого млина».