ПОРТАЛ
16 червня 2015, 20:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Українці більше не зможуть оформляти шенгенську візу через турагентства

З 23 червня подавати документи на отримання візи доведеться особисто, це не можна буде зробити через агентство

Українці більше не зможуть оформляти шенгенську візу через турагентства

23 червня біля візових центрів можуть з'явитися черги з охочих здати свої відбитки пальців. Саме з цього дня набуває чинності правило, коли всі охочі отримати шенгенську візу повинні здати свої біометричні дані. Вони будуть зберігатися в загальній базі всіх посольств країн Шенгену майже п'ять років, а після їх доведеться здавати заново. У центрах кажуть, що все обладнання у них готово. Однак експерти впевнені: у перший час можливі черги, - пишуть «Вести».

Поспішають встигнути

Нові візові правила вводяться в шести країнах Східного партнерства (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна).

Зараз ті, хто купує тури, оформляють документи на візу через турагентства. А тому, щоб потім не нудитися в чергах, зараз українці намагаються спішно зробити це через турагентства. У Наталі Турс Україна кажуть, що у них просто ажіотажний попит на оформлення шенгенок про запас. «Люди прагнуть трохи скоротити клопоти і встигнути оформити шенген через турагентства», - підтвердила директор туроператора «Музенідіс-Одеса» Ольга Кобзар.

Найбільше складнощів буде у жителів інших регіонів, де немає візових центрів, оскільки через посередника оформити візу вже не вийде.

Посередники, які допомагають отримати шенген, поки що в розгубленості. «Ми не знаємо, чи впаде попит на наші послуги. Але ті, хто оформляє візу вперше, змушені будуть в будь-якому випадку їхати в найближчий візовий центр. Хоча наші юристи надають допомогу в заповненні і зборі документів, щоб вам не відмовили, а так само у нас є деякі квоти в чергах», - розповіла юрист-посередник.

Можуть бути черги

Керівник організації «Європа без кордонів» Ірина Сушко вважає, що у перший час після введення нових правил в консульських відділах можуть бути чималі черги. «Будуть деякі складнощі з чергами, але з моментом, коли ця процедура набере обертів, все стане простіше. Взагалі, тут все залежить від сфери адміністрування конкретного консульства».

Як запевнив прес-аташе ЄС в Україні Давид Стулік, консульства і візові центри країн Євросоюзу до 23 червня будуть повністю готові до нової процедури оформлення віз. Це підтвердили і в польському посольстві, а також в консульстві Естонії.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук