ПОРТАЛ
21 червня 2015, 09:14

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Києві шахраї заробляють на дешевій оренді квартир

Незважаючи на велику кількість бюджетних пропозицій оренди квартир, знайти дійсно варту уваги квартиру в Києві вартістю до 3000 грн на місяць непросто. Більше того, з'ясувалося, що при пошуку житла в найдешевшому сегменті дуже висока ймовірність стати жертвою шахраїв.

У Києві шахраї заробляють на дешевій оренді квартир

Domik.ua вирішив з'ясувати, яка нижня цінова планка оренди квартир у столиці. У базі оголошень знайшли чималу кількість пропозицій за ціною від 2200 грн в місяць. Проте, неприємний сюрприз чекав при спробі поговорити з авторами оголошень.

В основному потрапляли до «інформаційних агентств», де за 200-300 грн. пропонували «контакти господарів».

Такі квартири, як правило, пропонують наївним орендарям шахраї за 2500-2600 грн на місяць. Найчастіше фото запозичені з інших, реальних, оголошень.

Більше того, виявилося, що більшість пропозицій за ціною 2200-2700 грн. розміщені всього декількома конторами. Тож фахівці рекомендують орендарям бути обережними: якщо вам за невелику плату обіцяють список номерів телефонів, з автором оголошення краще тут же розпрощатися.

За деякими номерами телефонів, вказаними в оголошеннях з найнижчими цінами, просто не відповідали. За іншими відповіли, що квартири вже здані, іноді уточнюючи, що є інші - приблизно такої ж якості і за такою ж ціною.

Кілька реальних бюджетних варіантів відшукати все-таки вдалося. Щоправда, у кожного з них свої нюанси. Більшість бюджетних пропозицій розташовані на околицях, а самі квартири або без меблів, або з радянськими меблями і таким же ремонтом. Напевно, саме тому в цьому сегменті так добре себе почувають шахраї. Ціни ж на хороші квартири з ремонтом, меблями і технікою, у віддалених районах, але поруч з метро стартують від 3,5-4 тисяч гривень.