ПОРТАЛ
31 грудня 2014, 11:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Досвід лазерної хірургії переймали у черкаських фахівців

Не зважаючи на несприятливу суспільно-політичну ситуацію в державі, більше ста спеціалістів з усіх регіонів України взяли участь у щорічній науково-практичній конференції із лазерних технологій в медичній практиці. Проводилась вона на базі КНП «П´ята Черкаська міська поліклініка», яка є незаперечним лідером з цього методу лікування.

<div class="dr_in_to_news"></div> Досвід лазерної хірургії переймали у черкаських фахівців

На фото: проф.Розуменко В.Д. (Київ) та проф.Криса В.М. (Івано-Франківськ)

Як і в попередні роки, гостям було продемонстровано ряд новинок, у тому числі лазерний апарат «Ліка – хірург М» довжиною хвилі 445 нанометрів, так званий «синій» лазер, діапазон дії якого дозволяє лікувати судині захворювання, дерматологію та косметологію. Окрім того, що він є ексклюзивним, йому, поки що, немає аналогів в Європі.

- Бути в авангарді застосування лазерних методик нам дозволяє дружня співпраця з черкаською фірмою «Фотоніка Плюс» і створеним два роки тому Центром лазерної і естетичної медицини, - розповів порталу «Діловий регіон» директор закладу, доктор медичних наук МиколаТарасов. - Заслуга першого полягає в тому, що його фахівці видають найновіші лазерні системи, ми ж впроваджуємо їх у практику, роблячи понад 6000 малоінвазивних втручань у рік різної складності з використанням хірургічних діодних лазерів.

Не зважаючи на притаманну стаціонарним закладам орієнтацію на традиційні методи лікування, лазерні технології пробивають собі дорогу, займаючи достойне місце в загальній хірургії, флебології, травматології, гінекології, проктології, дерматології.

- Тому за останній час підвищився інтерес до нашого Центру. З досвідом його роботи ознайомилися сотні спеціалістів. Ми ні від кого не тримаємо своїх секретів, навпаки, кличемо спеціалістів з усієї України, оскільки за лазерною хірургією велике майбутнє.

На фото: проф. Гамалея М.Ф. (Київ)

За підсумками конференції її організатори видали збірник основних доповідей у двох томах. Тираж розійшовся того ж дня.