ПОРТАЛ
28 листопада 2014, 11:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

«Фрау Марта» пройшла сертифікацію безпечності виробництва

Аудит із сертифікації системи менеджменту на відповідність стандарту якості ISO 22000:2005 відбувся на ПрАТ «Фрау Марта».

<div class="dr_in_to_news"></div>  «Фрау Марта» пройшла сертифікацію безпечності виробництва

Завод з виробництва швидкозамороженої овочевої продукції «Фрау Марта» розпочав підготовку до отримання міжнародного сертифікату в 2013 році. Сефртифікацію проводить українське представництво Швейцарскої Групи SGS (Societe Generale de Surveillance S.A). Ця компанія зарекомендувала себе як надійний партнер провідних українських виробників, серед яких МП «Бориспіль», ТОВ «Сандора», ПРАТ «Крафт Фудз Україна» та інші.

«Компанія «Фрау Марта» підтвердила свою відповідність щодо виконання вимог стандарту ISO 22000:2005 з харчової безпеки. ІП«СЖС-Україна» буде рекомендувати Швейцарскій Групі SGS надати підприємству сертифікат міжнародного зразка, який це підтверджує», – повідомила порталу «Діловий регіон» провідний аудитор відділу сертифікації систем і послуг іноземного підприємства «СЖС-Україна» Катерина Ніколаєва. За її словами, керівництво підприємства та колектив менеджерів оперативно відреагували на зауваження, які виникли в ході першого етапу сертифікації. Всі невідповідності вимогам міжнародного стандарту менеджменту безпечності, які зазвичай виявляють на перших етапах, були оперативно усунені.

Нині Система менеджменту безпечності харчових продуктів, створена та сертифікована підприємством «Фрау Марта», дозволяє простежувати безпечність своєї продукції від поля до прилавку. «Ми чітко контролюємо процес вирощування, збирання, доставки сировини. Це гарантує споживачам нашої продукції відповідність безпечності овочевої сировини та вироблених з неї швидкозаморожених овочів заявленим стандартам якості та безпечності», – говорить генеральний директор ПрАТ «Фрау Марта» Ірина Павленко.

Сертифікація системи менеджменту на відповідність стандарту менеджменту безпечності харчової продукції ISO 22000:2005 сприятиме розширенню ринків збуту продукції підприємства та забезпечить довіру до підприємства та його продукції імпортерів, передусім, європейських.

Однак «Фрау Марта» не зупиниться на досягнутому. «Плануємо в подальшому впроваджувати інші системи менеджменту безпечності харчової продукції – FSSC 22000, IFC Food, GlobalGAP. Ці стандарти розширять зони відповідальності та контролю підприємства за агропромисловою та швидкозамороженою овочевою продукцією з точки зору безпеки. Тож нам є над чим працювати», – впевнена Ірина Павленко.