ПОРТАЛ
17 травня 2014, 14:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Золотоніщина – лідер з вирощування цукрової кукурудзи та горошку на Черкащині

Наближається до завершення посівна горошку і вже набуває обертів посів цукрової кукурудзи на Золотоніщині. Лідерами з вирощування цих культур тут є ТОВ «Агро Колос 05» (с. Шабельники) та ТОВ «Домантівське» (с. Домантове). Масштаби посіву тут такі, що виводять Золотоніський район у передовики з виробництва овочевої сировини в області, повідомляють в Департаменті агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

Основні обсяги цих культур вирощують на замовлення партнера ПрАТ «Фрау Марта», що займається виробництвом заморожених овочів. Завдяки тривалій співпраці сільгосппідприємства забезпечують стабільний збут своєї продукції. А завод компанії «Фрау Марта» має налагоджену систему постачання якісної стандартизованої сировини.

Для безперебійної переробки якомога більшого обсягу продукції збір урожаю овочевих проводиться згідно з графіком переробки протягом тривалого часу. Для цього агрономічна служба компанії оптимізує період посіву та збирання врожаю.

«Господарства працюють над конвеєром, закупляючи різноманітні сорти та гібриди овочевої продукції з урахуванням кліматичних змін та особливостей місцевості», – говорить головний агроном ПрАТ «Фрау Марта» Ольга Лонська.