ПОРТАЛ
13 березня 2015, 19:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Українці стали активніше обмінюватися автомобілями

Українські автомобілісти почали частіше обмінюватися машинами, розповів виданню «Вести» експерт українського сайту з продажу автомобілів RST.ua Микола Росліченко.

Українці стали активніше обмінюватися автомобілями

За даними компанії, кількість таких пропозицій у порівнянні з минулим роком збільшилася більш ніж на 250%. При цьому водії вибирають найрізноманітніші варіанти обміну.

«Буває, міняють автомобіль подешевше на дорожчий з доплатою, буває-на молодший за віком або взагалі на авто іншого класу (наприклад, хетчбек на позашляховик)», - уточнив Росліченко.

Як відзначають фахівці, при продажу автомобіля українці практично перестали вдаватися до послуг комісійних майданчиків, а частіше стали користуватися інтернетом.

«Ми призупинили діяльність наших двох комісійних майданчиків, тому що вони не користуються попитом. Основна маса угод проходить зараз в інтернеті. Люди самі телефонують і домовляються, зводячи число посередників між ними до мінімуму», - розповів виданню менеджер з продажу на Центральному авторинку Володимир.

Одночасно з ростом бажаючих обмінятися машинами число охочих купити старе авто зменшується. Експерти пояснюють це завищеними очікуваннями продавців: іноді ціна підтриманого авто навіть перевищує вартість нового. І це при тому, що за розрахунками AUTO-Consulting, зараз ціни на б.в. автомобілі взагалі завищені приблизно на 40% (і в гривнях, і в доларах).