ПОРТАЛ
3 квітня 2016, 17:05

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На черкаських дорогах тривають ремонтні роботи

Нині біля обласної лікарні на вулиці Менделєєва тривають роботи з облаштування пішохідних доріжок – тут дорожники здійснюють мощення тротуарної плитки. Протяжність ділянки дороги, вздовж якої відбувається реконструкція тротуарів, сягає близько 900 метрів.

<b> На черкаських дорогах тривають ремонтні роботи</b>

Ще в 2013-ому році на цій вулиці уклали нове асфальтне покриття. Утім, роботи, які були передбачені проектом, тоді так і лишилися не завершеними. Загалом же тамтешній тротуар розширили до 4-х метрів, раніше його ширина становила близько двох метрів. Для облаштування пішохідної частини обрали саме плитку, адже це дає можливість ремонтувати комунікації, які пролягають там, не пошкоджуючи покриття.

– Тротуари в цілому зроблені на одному рівні, але у місцях переходу вони трішки знижуються, – розповів директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Артур Савін. – Окрім розширення вулиці, проект передбачає це ж і щодо тротуарів.

Перебіг робіт із реконструкції тротуарів перевірив міський голова Анатолій Бондаренко. За його словами, підрядник зобов’язався завершити укладку плитки за кілька тижнів. На черзі – будівництво дороги через ліс (між вул. Ярослава Галана й вул. Санаторною).

– Загалом я поставив завдання перед профільним департаментом уже в цьому році розробити проектно-кошторисну документацію на ті вулиці, реконструкцію яких здійснюватимемо в 2017-ому, – наголосив мер.

Водночас продовжуються роботи з будівництва дороги й на вулиці Молоткова (між Пастерівською та В’ячеслава Чорновола). Її ремонту місцеві жителі не бачили років із 20. Зараз там встановлюють бордюри й триває підготовка дороги до безпосереднього укладання асфальту. Разом із тим, передбачено облаштування тротуарів уздовж приватного сектору. За словами Артура Савіна, наразі триває перша черга реконструкції цієї вулиці, - інформують у мерії.

Як розповів Анатолій Бондаренко, у Програмі соціально-економічного та культурного розвитку міста на капітальний ремонт доріг передбачено 123 мільйони гривень.