ПОРТАЛ
16 жовтня 2012, 15:16

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Голландський сир ТМ «Клуб сиру» пройшов тестування якості «на відмінно»

Голландський сир ТМ «Клуб сиру» пройшов тестування якості «на відмінно»

Порівняльне тестування 8-ми найпопулярніших марок голландських сирів вітчизняного виробництва з метою визначення якості продукції провів Центр експертиз «Тест». Досліджували продукцію торгових марок "Клуб сиру", "Шостка", "Добряна", "Комо", "Роси", "Славія", "Коляда" та "Сирно", пише delfi.ua. Тестування проходило за традиційними для дегустаторів категоріями.

Маркування. Єдиним зауваженням до маркування більшості сирів була відсутність кодів Е при харчових добавках. Натомість у сиру "Коляда" на етикетці була відсутня інформація про харчову та енергетичну цінність, склад продукту та мови зберігання.

Лабораторні дослідження. В усіх протестованих зразках продукції відсутні ГМО, мікроорганізми та кишкові палички.

Жир. Склад всіх досліджуваних сирів відповідав нормативам і лише в продукції марки "Сирно" було виявлено 42,5% немолочного жиру.

Органолептична оцінка. Претензій до кольору досліджуваного сиру у експертів не виникло. Дещо знизили оцінку продукції відсутність типових для голландського сиру «вічок» - в сирах «Роси», «Славiя», «Коляда» и «Комо».Невеликі зауваження щодо слабко вираженого аромату пред’явили “Клубу сиру”, “Шостці”, “Комо” та “Славiії”, а у зразку марки “Роси” експерти помітили слабко виражений присмак нечистоти та надмірну кислотність.Один же сир – "Сирно" – спеціалісти взагалі забракували, оскільки він виявився занадто пряним, що нетипово для голландського сиру.

В цілому ж за результатами тестування, лише три торгові марки за свій голландський сир отримали оцінку «відмінно». Це "Клуб сиру" "Шостка" та "Добряна". Сири "Комо", "Роси" и "Славія" отримали оцінку «добре». Найдешевший сир "Коляда"підвело маркування, тому він отримав оцінку задовільно. А от найдорожчий сир "Сирно" отримав оцінку «незадовільно» за наявність у складі рослинних жирів та нетиповий для голландського сиру смак.

Довідка: Корпорація «Клуб Сиру» заснована в 2003 році компанією «Енергія-Інвест». Вона спеціалізується на виробництві та реалізації високоякісних молочних продуктів 3 груп: сирів, сухих молочних продуктів та масла.

До складу корпорації «Клуб Сиру» входить кілька найбільших молочних підприємств України, серед яких ВАТ «Канівський маслосирзавод» та ВАТ ОАО «Світловодський маслосиркомбінат».

За матеріалами:  www.delfi.ua