ПОРТАЛ
21 листопада 2014, 16:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Плата за навчання працівника у виші оподатковується військовим збором

Відповідно до п.п. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розд. ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України визначено, що об’єктом оподаткування збором є доходи, зокрема, у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Плата за навчання працівника у виші оподатковується військовим збором

При цьому, ставка збору становить 1,5 % від об’єкта оподаткування.

Частиною першою ст. 91 Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 року № 322-VІІІ передбачено, що підприємства, установи, організації в межах своїх повноважень і за рахунок власних коштів можуть встановлювати додаткові порівняно з законодавством трудові і соціально-побутові пільги для працівників.

Враховуючи викладене, плату за навчання найманого працівника у навчальному закладі слід розглядати як інші виплати і винагороди, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами, а отже є об’єктом оподаткування військовим збором, - роз’яснюють у Головному управлінні ДФС у Черкаській області.