ПОРТАЛ
2 травня 2015, 09:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Столичні таунхауси програють приватним будинкам за попитом

У столиці будівництвом таунхаусів забудовники займаються близько 10 років. Таких проектів, за підрахунками керуючого партнера компанії Kiev Standard Олега Перегинця за цей період було реалізовано близько 20, а вартість квадратного метра коливається від 500 до 3 тис. доларів, - пише «Столична нерухомість».

Столичні таунхауси програють приватним будинкам за попитом

Таунхаус - це малоповерховий житловий будинок на кілька багаторівневих квартир, як правило з ізольованими входами. Кожна квартира таунхауса в більшості випадків має окремий вхід з вулиці, іноді гараж і невеликий палісадник.

Високим попитом, на думку експертів, таунхауси не користуються.

«Коли перед покупцем стоїть вибір купити квартиру в таунхаусі за ціною приватного будинку з ділянкою, то він вибирає будинок. Більшість побудованих таунхаусів, сьогодні простоюють. Їх будували до кризи з великими площами квартир, тепер вони покупцям не цікаві. Такий вид нерухомості не для Києва. Будувати такі об'єкти цікаво хіба, що в історичному центрі столиці, але й тут у покупця буде вибір купити таунхаус або пентхаус», - говорить пан Перегінець.

Для забудовників такі об'єкти також не вигідні. Через високу ціну на землю, їм вигідніше будувати висотку, ніж таунхаус.