ПОРТАЛ
20 червня 2015, 08:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині провели «Трактор-Фест 2015» (фото)

У с. Яблунівка Корсунь-Шевченківського району відбувся фестиваль тракторних перегонів «Трактор-Фест 2015». Упродовж двох днів 45 механізаторів змагалися за першість, показуючи свою майстерність у керуванні тракторами різних видів: FENDT, МТЗ та Manitou. Це вже четвертий тракторний фестиваль. Цьогоріч до організаторів, якими традиційно є НВФ «Урожай», долучилося й об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ».

<b>На Черкащині провели «Трактор-Фест 2015» (фото) </b>

Відкрив фестиваль Олег Васецький, керівник НВФ «Урожай».

«Без механізаторів, зокрема у нашій фірмі, нічого б не робилося. Це дуже важливі люди. І цей конкурс - конкурс їхньої майстерності, це стимул, який змушує підвищувати свій професійний рівень і це реально допомагає людям розвиватися. Наші змагання перестали бути змаганнями лише «Урожаю», вони поступово стають більш широкими. У змаганнях брали участь Київська і Вінницька область На національний рівень ми ще не вийшли, але порівняно з тим, що було на початку, це вже зовсім інший рівень. Але, думаю, якісна зміна відбудеться вже наступного року. Ми плануємо реальні перегони на дивних транспортних засобах. Хто що зробить, на тому і їхатиме. Головне, щоб ці транспортні засоби мали механічний привід, а вигляд вони можуть мати різний», - говорить Олег Васецький.

Переможців у тракторних перегонах визначали у різних категоріях. Водії МТЗ мали скласти 10 круглих тюків у піраміду. Умова: за максимально короткий проміжок часу й так, щоб піраміда не завалилась. Переможцем у цій категорії став Ігор Радченко, працівник філії ТФ «Возз’єднання». Саме його уміння оцінили «золотом».

Водії тракторів FENDT мали проїхати дистанцію, везучи воду, та оминути фішки, не поваливши жодну з них. Переможцем у цій категорії став Ярослав Шевченко, тракторист філії АФ «Дружба».

А власники тракторів Manitou показували своє уміння у маніпулюванні транспортним засобом, відкриваючи ковшем пляшки, нарізаючи торт, та запалюючи запальничку. Тут наймайстернішим став Юрій Димерець, працівник філії «Т. Шевченко». Хлопцеві 21 рік і він уже два роки працює трактористом фронтального навантажувача. Каже, що дуже хвилювався, але наступного року теж спробує свої сили. Тепер знає секрет, як складати тюки так, щоб вони не падали.

Переможці та призери змагань отримали грамоту та подарунок на вибір: мотоцикл, телевізор чи холодильник.

«Ми долучилися до такого заходу, оскільки цей фестиваль, на нашу думку, об’єднує та мобілізує людей. Здивували змагання на Manitou. Учасники показали неймовірну майстерність», - коментує змагання Олександр Коваленко, голова об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ».

Окрім, традиційних тракторних змагань, на «Трактор-Фесті» відбувся конкурс чоловічої сили «Богатирі «Урожаю- 2015». Ведучим змагань став Василь Вірастюк, суддею змагань став стронгмен Віктор Юрченко, який родом із Черкащини. Це вперше на фестивалі позмагатися за приз могли також силачі. Участь у змаганні взяло 19 осіб. Переможці отримали сувеніри та грошову премію.

На наступний рік у планах організаторів розширити фестиваль, щоб він став загальноукраїнським, та додати декілька родзинок, щоб глядачам було ще цікавіше.

За інформацією прес-служби об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ»