Портал «Діловий регіон» спільно з ДП «Черкасистандартметрологія» розпочинає інформаційний проект, спрямований на популяризацію продукції місцевих виробників.
Пропонуємо ознайомитися з учасниками регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) „100 кращих товарів України” у 2015 році від Черкаської області.
ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат»
ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» – одне з найбільших підприємств з переробки молока в Україні, яке постійно вдосконалює технологію виробництва знежиреного сухого молока, сироватки молочної підсирної демінералізованої сухої, масла солодковершкового та сирів твердих.
ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» сертифіковане на відповідність вимогам системи управління безпечністю харчових продуктів відповідно до стандарту ДСТУ ISO 22000–2007.
Продукція, яку випускає підприємство добре відома як на Україні, так і за кордоном.
Інформація про продукцію, яка бере участь у конкурсі
Сир твердий «Горіховий з фенугреком, зі смаком та ароматом волоського горіха»
У 2012 році вперше в Україні технологами підприємства ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» було розроблено та впроваджено у виробництво сир твердий «Горіховий з фенугреком, зі смаком та ароматом волоського горіха».
Відмінною особливістю цього виду сиру є спільне використання фенугрека - насіння сімейства бобових і ароматизатора, смак і аромат яких вдало поєднується з сирним смаком і запахом.
Пажитник (фенугрек) - це рослина сімейства бобових. Але уваги заслуговують не боби, а насіння, саме їх користь була доведена вченими і відома ще дуже давно. Користь пажитника повністю пояснюється його багатим складом. Сюди входять ефірні олії, флавоноїди, органічні кислоти, смоли, ненасичені і насичені жирні кислоти, фітостероли, таніни, лецитин, харчові волокна, білки, вуглеводи. У складі також є важливі вітаміни: С, А, В9, В4, В2, В3 та інші. Містяться тут цинк, натрій, калій, залізо, магній, фосфор, селен, мідь, марганець та ін.
Цей вид сиру отримує дуже схвальні відгуки споживачів, які відзначають нетрадиційне поєднання твердого сиру з фенугреком.