ПОРТАЛ
3 серпня 2015, 20:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Більше 40 % українських заробітчан працює за кордоном нелегально

Частка тих, хто працює за кордоном неофіційно за останні 4 роки зросла з 28% до майже 41% від загальної кількості громадян України, які працювали за кордоном.

Більше 40 % українських заробітчан працює за кордоном нелегально

Більше того, 21% потенційних трудових мігрантів з України, значну частину з яких складають чоловіки із західних областей, погодилися би заради роботи в іншій країні перетнути кордон нелегально, працювати під замком або віддати свій паспорт роботодавцю. Чотири роки тому ця група ризику становила 14% від загальної кількості потенційних трудових мігрантів, - інформують у Міністерстві соціальної політики України.

Дані опитування також свідчать про те, що 8% українців, тобто три мільйони осіб, планують знайти роботу за кордоном у найближчому майбутньому. Чоловіків серед них приблизно вдвічі більше, ніж жінок. 34% опитаних не мають нічого проти працевлаштування за кордоном, але ще предметно не думали про це. Одночасно відсоток українців, які не розглядають можливості поїхати на заробітки за кордон, скоротився з 55% за даними 2011 р. до 44% сьогодні.