ПОРТАЛ
4 серпня 2015, 20:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як криза змінила пріоритети покупців житла в новобудовах

Зараз українці дедалі обережніше вкладають гроші в нерухомість, попередньо зважуючи всі «за» і «проти».

Як криза змінила пріоритети  покупців житла в новобудовах

За словами директора відділу реалізації нерухомості ПАТ «ХК «Київміськбуд» Олени Басанько, віднедавна інвестори кардинально змінилися. Тепер вони довго обдумують, у кого, де і як купити квартиру. У зв'язку з хиткою економічною ситуацією потенційні покупці не поспішають віддавати свої гроші аби кому. Вони економлять і вкрай обережно приймають рішення, що стосуються покупки квартири, - пише SV Development.

Раніше, за словами експертів, деякі українці вкладали гроші у квартири так, щоб потім перепродати її і примножити дохід. Зараз же житло купують, щоб жити там самим.

Найбільш ходове - житло «економ»-класу. Це одно- і двокімнатні квартири загальною площею до 70 квадратів. Також користується популярністю «комфорт» і «бізнес» клас. Цікаво, але навіть в умовах кризи попитом користуються 5-кімнатні квартири в центрі міста площею від 150 квадратних метрів з терасою.

Сьогодні левову частка квартир (80%) купують, оплачуючи повністю всю суму відразу і отримуючи при цьому істотну знижку. Це вигідно, оскільки навіть у випадку, якщо покупець сплатить відразу половину вартості, знижка буде менше, ніж при 100-відсотковій оплаті.

При повній оплаті забудовники пропонують знижки від 15% до 30%. Це залежить від розташування, готовності секцій, площі квартири і класу будівництва.