ПОРТАЛ
13 липня 2016, 11:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Фахівці радять підприємствам не нехтувати електробезпекою

На Черкащині побільшало випадків виробничого травматизму. Так, за минулий рік в області зафіксовано 106 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом. За даними Головного управління статистики в Черкаській області, це на третину більше, ніж у 2014 році.

<b>Фахівці радять підприємствам не нехтувати електробезпекою </b>

Одним із важливих напрямків охорони праці є забезпечення належної експлуатації електрообладнання та електромереж – безпечного для персоналу, як того вимагає законодавство.

ДП «Черкасистандартметрологія» пропонує підприємствам та установам ряд послуг, пов’язаних з безпечною експлуатацією електрообладнання. А саме:

- вимірювання опору ізоляції електрообладнання та електромереж;

- вимірювання опору контуру заземлення;

- вимірювання повного опору петлі «фаза - нуль».

«Електричні виміри проводяться з метою перевірки відповідності параметрів електромереж чинним встановленим нормам, а також з метою недопущення нещасних випадків з людьми та загорянь електричних мереж», йдеться у повідомленні ДП «Черкасистандартметрологія».

Обов’язковість періодичного контролю електричних показників електрообладнання зумовлено вимогами нормативно-правових актів з охорони праці(НПАОП).

Основні показники які контролюються за вимогами НПАОП:

- Величина електричного опору ізоляції електричних мереж та електроустановок;

- Величина електричного опору постійному струму пристроїв заземлення;

- Перевірка наявності ланцюга між заземлювачами та заземлюваними елементами.

ДП «Черкасистандартметрологія» атестоване Міністерством економічного розвитку і торгівлі України на проведення вимірювань у державній метрологічній системі, Свідоцтво про атестацію №В010-2015 видане 02.09.2015. Дозвіл Держгірпромнагляду України на виконання робі в діючих електроустановках № 300.14.71 виданий 11.08.2014.

Детальну інформацію про проведення робіт можна отримати за тел. 45-80-29.