ПОРТАЛ
3 серпня 2015, 12:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

«Банк ідей» відкрили на Черкащині

Новий сервіс запрацював на сайті Черкаської ОДА. Це – «Банк ідей». Усі охочі можуть дистанційно запропонувати свої проектні ідеї для розвитку певного району. Усе це в межах підготовки області до інвестиційного форуму-2015. Про це на прес-конференції розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

«Банк ідей» відкрили на Черкащині

У пріоритеті – Канівський, Уманський і Чигиринський райони. Пропозиції, що надійдуть до «Банку ідей», опрацьовуватимуть в інвестиційному департаменті ОДА. Також у кожному з цих районів створять робочі групи, – зазначають у прес-службі облдержадміністрації.

– Їх очолюватимуть голови тамтешніх РДА, – розповідає обласний керманич. – У Канівському районі, приміром, співголовою стане депутат обласної ради Станіслав Луценко, а в Чигиринському – громадська діячка Наталія Нетовкіна. Обоє активно опікуються цими районами. Зокрема й підготовкою їх до форуму. Таке планування, своєрідний мозковий штурм, украй необхідне. Бо ми маємо гарні задатки в районах для розвитку, а комплексного бачення досі не було. Наприклад, де має бути побудований готельний комплекс для туристів (якраз ці три райони в нас особливо туристично привабливі), де заклади харчування, де підприємства тощо.

Умови подання інвестиційних ідей теж розміщені на сайті ОДА. Їх збиратимуть до 12 серпня. Найкращі з ідей презентують на форумі в 3D-форматі та на стендах.

Нагадаємо, його перший етап форуму відбудеться у Києві вже 18 вересня. Далі зацікавленим інвесторам усе показуватимуть на місцях.