ПОРТАЛ
7 серпня 2015, 14:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На території Черкас поки продовжує дію мораторій на встановлення МАФів

Черкаські депутати так і не змогли знайти компромісного рішення та ухвалити нові правила встановлення кіосків на вулицях міста. Сесія з розгляду цього питання завершилася нічим. Для прийняття проекту рішення із урахуванням підтриманих пропозицій забракло голосів. «За» висловилося 29 із присутніх у залі обранців.

На території Черкас поки продовжує дію мораторій на встановлення МАФів

Зрештою, після майже чотирьох годин жвавих і подекуди надто емоційних дискусій міський голова Сергій Одарич закрив позачергове пленарне засідання, - інформують у прес-службі мерії.

Та ситуація, яка склалася на сьогодні, – існування мораторію і відсутність чіткої регламентації можливості розміщення тимчасових споруд, вигідна тим, хто самовільно встановлює їх серед ночі, – зауважив Сергій Одарич. – А коли мораторій нарешті буде знятий, ми опинимося перед фактом: кіоск стоїть – значить узаконюйте. Як на мене, це є головним стимулом того, що це рішення тривалий час взагалі не виносилося на розгляд, а після винесення – не голосувалося. Рік тому ми створили проблему для деяких підприємців, частина з них стала порушниками саме через мораторій. Тим, хто хоче жити відповідно до закону, ми не дали можливості зробити це. А ті, хто хоче бути поза вимогами Закону й самовільно встановлювати тимчасові споруди – продовжать це робити. Оскільки в нас немає прозорої і зрозумілої схеми, про яку говорять підприємці.

Наразі питання розміщення тимчасових споруд залишається відкритим. Уже на наступному засіданні депутатам таки доведеться в черговий раз повернутися до нього. А поки ж у місті продовжує дію мораторій на розміщення тимчасових споруд, ухвалений рік тому. Місцеві підприємці виступають проти нього й вважають незаконним.

За словами начальника управління інспектування Олександра Давиденка, наразі в обласному центрі розміщено 586 тимчасових споруд. 306 кіосків працюють без відповідного паспорту прив’язки, 98 із них взагалі не мають і ніколи не мали будь-яких дозвільних документів.