ПОРТАЛ
26 листопада 2015, 10:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський бізнес навчали експортним стратегіям

Як знаходити нові можливості для розвитку бізнесу у світі та успішно працювати із закордонними компаніями, навчали черкаських підприємців на практичному семінарі «Як організувати експорт товарів з України в ЄС, країни Африки та Азії?», що відбувся у Черкаській ТПП 24 листопада.

<b>Черкаський бізнес навчали експортним стратегіям</b>

Захід мав практичне спрямування. На конкретних прикладах учасники семінару розглянули основні вимоги, виклики та труднощі на шляху вітчизняних підприємств до співпраці з іноземними партнерами.

За словами лектора, провідного експерта Клубу експортерів України Михайла Лесняка, аудиторія підготовлена і має бажання працювати. А в Черкасах, де немає такої щільної конкуренції, як у розвинених промислових осередках, є більше можливостей для розвитку.

«Наші партнери по імпорту з Польщі, Сербії зацікавлені у закупівлі нашої продукції. Ми готуємося розпочати експорт. Тому дуже доречною була пропозиція Черкаської ТПП взяти участь у цьому заході. Для нас це чудова нагода з’ясувати основні етапи та кроки у налагодженні постачання товару за кордон», – розповів порталу «Діловий регіон» директор компанії «Зінто» Анатолій Зінченко.

Серед учасників були не лише початківці, але й досвідчені експортери. Смілянський електромеханічний завод уже тривалий час продає продукцію на закордонні ринки, зокрема, і в країни ЄС, однак керівництво не бажає зупинятися на досягнутому. «Нас цікавить розширення ринків збуту. Надзвичайно актуальним також є питання логістики. Бо клієнт зараз вибагливий, необхідно шукати і пропонувати нові рішення», – зауважила начальник відділу збуту Смілянського електромеханічного заводу Тетяна Бабченко.

Для підприємства «СпецТехпромСіга», яке влітку переїхало з Луганська, це нагода отримати не лише знання, але й нові контакти, познайомитися з підприємництвом регіону. «Ми експортували до Казахстану, Росії, Білорусі. Але півтора року не могли працювати фізично. Зараз хочемо відновити експорт. До нашої продукції виявила інтерес Болгарія, але ми не маємо досвіду співпраці з країнами ЄС. А тут докладно розказують технологію налагодження експорту, етапи підготовки та реалізації, необхідну документацію тощо», – говорить представник підприємства Оксана Журіна.

«Розпочавши анонсування заходу, ми відразу відчули жвавий інтерес представників бізнесу області передусім до практичної інформації щодо налагодження експорту. Це дуже доречний і затребуваний семінар, особливо у контексті пошуку нових ринків збуту в країнах ЄС, Африки та Азії», – відзначив президент Черкаської ТПП Сергій Першин.

Захід відбувся за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту “Building Capacity for More Effective Communication to Business in Ukraine on the Benefits of the Association Agreement and DCFTA with the European Union” який виконує CTA Economic & Export Analysts Ltd.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук