ПОРТАЛ
14 березня 2016, 12:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ферма на Тальнівщині забезпечує європейську якість молока

В той час, коли багато хто скаржиться на низькі закупівельні ціни на молоко, веселокутська молочнотоварна ферма постачає для Звенигородського сироробного комбінату сировину ґатунку «Екстра» за ціною 6,7 грн. Усе тому, що відомі звенигородські сировари дорожать якістю своєї іміджевої продукції, а тому для виготовлення купують і відповідне молоко.

Ферма на Тальнівщині забезпечує європейську якість молока

За словами завідувача молочнотоварною фермою СТОВ «Агрофірма «Вись» у Веселому Куті (Тальнівський район) Михайла Ільницького, секрет якості у неухильному дотриманні правил доїння, дезінфекції, профілактики хвороб та ветконтролі, - пише «Шполяночка +».

- Щомісяця отримуємо довідки про благополуччя по епізоотичних захворюваннях із ветеринарної лікарні. Кормами ферма забезпечена в повному обсязі, не відходимо від формул складання раціону. Тому маємо якісне молоко, вміст жирів, білків і соматичних клітин якого відповідає ДСТу, і звенигородці та їх французькі партнери довіряють цій якості, - зазначає директор СТОВ. - Тож у такий складний для країни час маємо приклад відродження тваринницької галузі навіть у маленькому селі, де створюється сировина для майбутнього продукту, яким смакують не лише в Україні, а й в країні Євросоюзу.

В подальших планах тваринників розширення.

- ГК «ЛНЗ», до складу якої входить СТОВ «Агрофірма «Вись», має намір у цьому році реконструювати нашу ферму під отримання безконтактного молока, тобто, забезпечити всі умови для збільшення показників, дати ще більший поштовх нашій справі, - розповідає Михайло Ільницький. - У минулому році ми надоїли 127 тонн 260 кг молока (4106 л на корову) і в цьому році плануємо довести кількість корів до 120 голів. Також буде реконструйоване приміщення для окремого утримання нетелей.