ПОРТАЛ
1 квітня 2016, 13:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

«Юрія-Фарм» працює над новим для України варіантом кровозупинного засобу

Створивши унікальний для України «Ревул», ефективніший за свої іноземні аналоги, «Юрія-Фарм» планує створити поєднання кровозупинного засобу та перев’язувального матеріалу. Така кровозупинна пов’язка дозволить оперативно рятувати життя людей, спиняючи небезпечні кровотечі у «польових» умовах.

«Юрія-Фарм» працює над новим для України варіантом кровозупинного засобу

Про це повідомив HR-директор фармацевтичної корпорації «Юрія-Фарм» Ігор Найда під час прес-конференції.

- Недавній винахід «Юрії-Фарм» - препарат «Ревул» - довів свою ефективність і переваги над іноземними аналогами, не лише в українських лікарнях, але й у зоні АТО. Потреба у вітчизняному кровозупинному препараті була очевидною – саме втрата крові є причиною 70% смертей на полі бою. Створений в Україні «Ревул» довів цілий ряд своїх переваг перед імпортними аналогами, до того ж, він значно за них дешевший. Хоча він і має бути у аптечці кожного військового, наразі до зони АТО потрапляє переважно із благодійною допомогою, яку ми постійно відправляємо на Схід, - зазначив HR-директор фармацевтичної корпорації «Юрія-Фарм» Ігор Найда.

За словами інженера-технолога фармацевтичної корпорації «Юрія-Фарм» Лариси Залозної, основний принцип дії «Ревулу» полягає у швидкому всотуванні вологи та утворенню згустку, що перешкоджає витіканню крові. За ідею було взято гемостатики натівського зразка. Деякі з них мають побічні ефекти, але при роботі над «Ревулом» їх вдалося уникнути. І сьогодні препарат використовується і в спортивних залах та на стадіонах, і в побуті, а водії про всяк випадок кладуть його до своїх аптечок.

Ще одним новаційним препаратом, який так само випускають у Черкасах, є антианемічний препарат «Суфер», незамінний при лікуванні хвороб нирок та онкологічних хвороб. За словами хіміка наукового центру фармацевтичної корпорації «Юрія-Фарм» Петра Кравчука, при його розробці виникали певні труднощі, проте вдалося створити препарат, що не має типових для таких ліків побічних ефектів і добре засвоюється. Тож сьогодні «Суфер» використовують не лише в Україні - одразу кілька країн віддали йому перевагу як якіснішому заміннику імпортних антианемічних препаратів.

Сьогодні, як зазначив HR-директор фармацевтичної корпорації «Юрія-Фарм» Ігор Найда, науковці корпорації працюють над препаратами проти болю, протитуберкульозними ліками, препаратами краси та внутрішньовенними засобами, за складом наближеними до крові.