ПОРТАЛ
12 квітня 2016, 09:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Передовий досвід використання лазерних технологій презентували в Черкасах (фото)

Найбільша в Україні медична конференція з лазерної хірургії відбулася в Черкасах. Провідні українські фахівці різних галузей медицини презентували свій досвід використання лазерних технологій.

<b>Передовий досвід використання лазерних технологій презентували в Черкасах (фото)</b>

Головний онконейрохірург НАМН України професор Володимир Розуменко використовує лазерні технології у найскладніших операціях при видаленні пухлин головного мозку. Його неодноразово запрошували на роботу до різних країн, однак він залишається в Україні.

«Я користуюся сучасними лазерними апаратами, які випустили в Черкасах. Технологія, що тут розроблена, за якістю й ефективністю не поступається закордонним аналогам. Але в рази дешевша. Нам є чим пишатися. Україна в галузі лазерної медицини посідає провідне місце у світі», – відзначив Володимир Розуменко.

При раціональному використанні лазерні технології дозволяють значно скоротити терміни перебування пацієнтів у стаціонарі, а в багатьох випадках взагалі перенести проведення оперативного втручання зі стаціонару в амбулаторні умови. Але розвиток лазерної медицини в нашій країні нині гальмується через недостатнє фінансування закладів охорони здоров’я, проблеми підготовки кваліфікованих кадрів та неготовність лікарів відмовитись від стереотипів, що веде до неприйняття ними лазерних методик лікування.

«Можливості лазерної медицини на сьогодні ще не розкриті. Тому такі заходи, де можна обмінятися досвідом, надзвичайно актуальні і важливі», – підкреслив доцент кафедри стоматології Інституту стоматології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Шупика Валерій Бургонський.

В рамках конференції відбулася виставка сучасної лазерної апаратури, виробленої на черкаських підприємствах.

«Лазерна медицина – найсучасніший і найефективніший напрямок. І ця конференція – найбільший захід із лазерної медицини в Україні. До нас приїхали учасники з усієї країни, навіть з Луганщини. Ця конференція демонструє основні найновіші напрацювання в галузі лазерної медицини», – розповів директор «Центру лазерної та естетичної медицини» Микола Тарасов.

Конференції, присвячені лазерній медицині, відбуваються на Черкащині з 2012 року і вже стали очікуваною подією серед лікарів. Головними організаторами є виробник вітчизняної лазерної медичної апаратури – ПМВП «Фотоніка Плюс» (м. Черкаси) та «Центр лазерної і естетичної медицини» («П’ята Черкаська міська поліклініка»). Тут спеціалісти з усієї України протягом кількох останніх років навчаються методам лазерної хірургії.