ПОРТАЛ
27 квітня 2016, 09:08

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

LNZ Group збільшить зрошувальні площі на Черкащині

LNZ Grouр розширює обсяги своїх зрошувальних систем. Уже в наступному році поливні площі збільшать на кілька сотень гектарів, йдеться в повідомленні компанії.

<b>LNZ Group збільшить зрошувальні площі на Черкащині</b>

Як вважають в LNZ Grouр, зрошення - це інвестиція в майбутнє, без якої неможливий розвиток насінництва. Особливо цьому приділяють увагу на землях центрального кластера (Черкаська область) та Сумській області, щоб мінімізувати ризики, які можуть виникнути через посуху, - пише АгроПортал.

«На полях Сумщини під поливом у нас знаходиться понад півтори тисячі гектарів, на Шполянщині - дві тисячі. Розширюємо ми їх щороку, а починали з трьохсот гектарів, - розповідає директор аграрного виробництва LNZ Grouр Роман Франчук. - Це недешева технологія. Інвестиція в один гектар обходиться нам в межах $ 2,5 тис. Але тільки так можна розвивати таку галузь, як насінництво, оскільки полив забезпечує якісний і стійкий урожай».

У компанії також відзначили, що в Черкаській області поливні системи, які має LNZ Grouр, - одні з наймасштабніших і дорогих в цьому регіоні.

Уже в наступному році планується розширення: на 300 га збільшаться поливні площі Сумського кластера, і на стільки ж - на землях Шполянщини. Без поливу залишаються землі лівобережжя, оскільки там немає природних водойм. Тому в даному регіоні вирощують культури, які не вимагають постійного зволоження.

Для довідки:

LNZ Group - сучасна диверсифікована агропромислова компанія, яка об'єднує 31 агрофірму в Черкаській і Сумській областях. Орендує 55 тис. га землі і забезпечує роботою 3 тис. працівників в сезон. LNZ Group входить в десятку компаній, що найбільш динамічно розвиваються в секторі насінництва.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук