ПОРТАЛ
14 серпня 2015, 19:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Для київських МАФів створять торгові центри

Спецпроект «Досвід регіонів»

Столична влада не виключаєь варіант створення у великих місцях скупчення малих архітектури форм невеликих поліфункціональних торгових центрів.

Для київських МАФів створять торгові центри

«Кожна ідея має право на існування. Але, правда, не у всіх місцях можливе створення таких торгових центрів. Також можна було б відвести окрему велику ділянку, щоб для МАФівщиків створити торговий центр, але це питання необхідно обговорювати з Департаментом земельних ресурсів», - заявив перший заступник директора КП «Київблагоустрій» Андрій Андрєєв.

Чиновник уточнив, що по функціоналу і, враховуючи продукцію, яка зараз реалізується в МАФах, кіоски, звичайно ж, вигідно розміщувати прямо перед входами і виходами з метро, повідомляє gorodkiev.com.ua.

«Але в таких умовах нелегальні МАФи, що не платять податок, демпінгують ринок, тим самим заважаючи розвитку інших галузей – тієї ж кави», - сказав замдиректора КП.

Андрій Андрєєв також додав, що кав'ярні доцільно розмістити на перших поверхах житлових будинків. Але в цьому випадку, ціноутворення на чашку кави буде зовсім іншим.

«Ціна чашки кави в такому випадку буде іншою. Але підприємці будуть відкрито платити до бюджету міста Києва, а ми, в свою чергу, зможемо зі столичного кошторису платити лікарям, педагогам, соціально незахищеним верствам населення», - підкреслив він.