ПОРТАЛ
20 серпня 2015, 18:52

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Київщині облаштують рекреаційну зону на відновлюваних джерелах енергії

Спецпроект «Досвід регіонів»

У центрі міста Славутич (Київська область) облаштують громадський простір із впровадженням технологій енергозбереження та відновлюваних джерел енергії.

На Київщині облаштують рекреаційну зону на відновлюваних джерелах енергії

Еко-проект "Enlight", який став одним з переможців всеукраїнської екологічної програми "Будуймо ЕКО Україну разом!" і отримав від ТМ "Чернігівське" 135 тис. гривень, планує реалізувати майстерня «Пилорама», повідомляє ecotown.com.ua

Публічний комунікативний простір-трансформер, який поєднає сучасні урбаністичні та енергозберігаючі підходи, розташується за двісті метрів від центральної площі Славутича - між котлованом і школою мистецтв, пояснює автор проекту Толя Хорошилов. Проект передбачає велосипедну паркову, вуличні багатофункціональні меблі, які матимуть розетки для підзарядки телефонів та ноутбуків, підключення проектора потужністю до 300 Вт.

За словами автора проекту, рекреаційна зона стане місцем проведення різноманітних мистецьких та освітніх заходів, зокрема, на теми енергозбереження та відновлювальних джерел енергії, виступів та вечірніх переглядів в рамках вже традиційного фестивалю кіно та урбаністики "86".

На додачу, проект "Enlight", у реалізації якого активно братимуть участь городяни, стане базою для здобуття навичок монтажу та експлуатації автономних систем освітлення з використанням сонячних панелей та LED-елементів.

Облаштувати громадський еко-простір у Славутичі планують до початку вересня. Влада міста вже пообіцяла допомогти з реалізацією проекту.