ПОРТАЛ
20 серпня 2015, 20:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Чи будуть далі падати ціни на нерухомість? (думки експертів)

Ринок «первинки», на якому зараз призупинено дію більшості дисконтних програм, на найближчий місяць піде в сезонну сплячку, вважає Вікторія Погасій.

Чи будуть далі падати ціни на нерухомість? (думки експертів)

«До початку активного ділового сезону забудовники відновлять стимулюючі акції та знижки, однак їх розміри вже не будуть такими високими, як цієї весни», - прогнозує фахівець. У результаті ціни на ринку «первинки» залишаться в нинішньому коридорі, однак за рахунок того, що розмір знижок буде меншим, фактичні ціни на квартири будуть вищими, ніж у першому півріччі, - пише Аbcnews.

Кількість активних будмайданчиків у столиці не скоротиться, проте вихід на ринок нових об'єктів буде мінімальним, прогнозують експерти. Це зможуть собі дозволити лише великі компанії. Повне оздоровлення ринку та його активізація відбудуться лише у другому кварталі майбутнього року, вважає начальник управління з реалізації об'єктів будівництва ПБГ «Ковальська» Дмитро Плосконос.

У той же час ринок "вторинки" у короткостроковій перспективі очікує істотний спад або навіть обвал, вважає Олександр Рубанов. «Ціни впадуть через великий наплив пропозиції», - пояснює експерт. На ринок вийдуть заставні банківські квартири, а також житло великої площі, яке кияни будуть намагатися продати через дорожнечу обслуговування у зв'язку із зростанням цін на ЖКП.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський