ПОРТАЛ
10 березня 2016, 11:04

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В активі Черкащини перший податковий мільярд

Черкаська область спрямувала до бюджетів усіх рівнів понад мільярд гривень податків

Збір доходів зведеного бюджету уже перевищив мільярд гривень. Надходження до місцевих бюджетів перевищили півмільярда гривень. А також сплачено майже 400 тис. гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як повідомив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа, з початку року станом на 3 березня платники Черкаської області сплатили до бюджетів усіх рівнів 1011,2 млн. гривень податків і зборів. У тому числі до загального фонду державного бюджету зібрано 496,2 млн.грн. До місцевих бюджетів надійшло 515 млн.грн.

У зіставних умовах до факту минулого року збір доходів зведеного бюджету сягнув мільярдної планки майже на місяць раніше, ніж торік. І на місяць раніше сягнули півмільярдної позначки надходження до місцевих бюджетів.

Так, з початку року платники Черкаської області сплатили 216 млн.грн. акцизного податку. У тому числі 177,8 млн.грн. акцизу перераховано до Державного бюджету України; 38,2 млн.грн. – до місцевих бюджетів. 224,2 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб наразі надійшло до місцевих бюджетів; Державний бюджет отримав 81,4 млн.грн. цього податку. З початку року зібрано 148,2 млн.грн. податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів. Окрім того платниками перераховано 28,5 млн.грн. податку на прибуток до Державного бюджету і 3,8 млн.грн. податку до місцевих бюджетів.

Платники, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 103,5 млн.грн. єдиного податку – уже на 28 млн.грн. більше, ніж за три місяці минулого року.