ПОРТАЛ
24 квітня 2015, 11:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині вдосконалюватимуть роботу районних ЦНАПів

Не всі ЦНАПи на Черкащині облаштовані, як годиться, та не скрізь надають потрібні послуги. Такі висновки зробило керівництво ОДА після перевірки центрів. Невдовзі керманичі знову проінспектують, чи усунені виявлені недоліки, - інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

На Черкащині вдосконалюватимуть роботу районних ЦНАПів

Найбільші претензії, за словами заступника голови Черкаської ОДА Юрія Саса, до приміщень ЦНАПів. Подекуди це звичайні затісні кабінети. А в центрах, що у Христинівській РДА та Канівському МВК, навіть бракує меблів і техніки. Крім того у Христинівському та Чигиринському ЦНАПі є ще й кадрова проблема. Не скрізь до цих установ можуть дістатися люди з особливими потребами.

Не всі ЦНАПи надають повний перелік послуг, – наголосив під час координаційної наради в Черкаській ОДА посадовець. – Наприклад, у повному обсязі послуги реєстраційної служби, що передбачені відповідним розпорядженням Кабміну, можна отримати лише у 3 центрах. Це в м. Черкаси, Катеринопільському та Чорнобаївському районах. Із 9 послуг Державної міграційної служби в більшості ЦНАПів надають по 2.

Усі ці недоліки в центрах із надання адмінпослуг мають усунути якнайшвидше, аби вони відповідали урядовим вимогам. Нові перевірки ініціює голова Черкаської ОДА. Їхній графік саме розробляють.

Ми маємо зрозуміти, що рух до Європи без повноцінних ЦНАПів неможливий, – зауважує Юрій Ткаченко. – Бо саме вони мінімізують спілкування чиновника та громадянина, а тому корупційні діяння. В обласній програмі економічного та соціального розвитку на 2015 рік ми заклали понад третину мільйона гривень на підвищення ефективного функціонування таких центрів. Водночас десяток районів і міст навіть не передбачили заходи із співфінансування ЦНАПів. Це – Городищенський, Золотоніський, Христинівський, Лисянський та інші райони. Тому тамтешньому керівництву треба відповідальніше поставитися до цього питання.