ПОРТАЛ
1 травня 2015, 09:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Оренда квартир у Києві впала в ціні

У Києві за останній місяць знизилася вартість оренди квартир. Експерти кажуть, що сталося це через величезну кількість пропозицій, відсутність попиту, а також високу вартість комуналки.

Оренда квартир у Києві впала в ціні

Орендарі стали помічати зниження вартості оренди квартир. Як розповіла виданню «Вести» Ірина Сєрікова, що приїхала в столицю з родиною деякий час назад, їй вдалося зняти квартиру в Оболонському районі на вул. Героїв Сталінграда за 2800 грн. У цю ж вартість входять і комунальні послуги.

Кирило Сазонов шукав двушку в спальному районі. Йому вдалося знайти на Солом'янці за 3500 грн. А адже такі квартири ще місяць пропонували за 4-5 тис. грн, а ближче до метро - і зовсім за 7 тис. грн.

Експерти кажуть, що вартість оренди буде знижуватися і далі. Для подібної тенденції є кілька причин. «Пропозицій більше, ніж попиту. До орендодавців додалися ті, хто хоче продати квартиру, але поки не може. Спостерігається також тенденція, що переселенці, у яких закінчилися гроші і не склалося з роботою в столиці, їдуть назад на схід України. Подібних ситуацій близько 5-10%», - говорить ріелтор Дмитро Ісок.

Є також категорія тих, хто навесні їде до осені за місто і здає кімнати в трикімнатних або двокімнатних квартирах, закривши при цьому одну-дві кімнати.

Як розповів аналітик агентства нерухомості SV Development Сергій Костецький, тепер у Києві можна знайти гостинку навіть за 2500 гривень. «А нормальна однокімнатна квартира обійдеться від 3 тис. грн і вище залежно від вартості і стану».

На його думку, зниження ціни пов'язане не тільки з низьким попитом, а й з комунальними тарифами.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук