ПОРТАЛ
5 травня 2015, 18:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Житло у столичних клубних будинках користується попитом

Незважаючи на не надто активний розвиток ринку нерухомості, забудовникам є чим здивувати покупців. ІАП «Столична нерухомість» розповідає які нестандартні види житла можна знайти на київському ринку, і, які перспективи розвитку у такої нерухомості.

Житло у столичних клубних будинках користується попитом

Одним з таких видів є клубні будинки. Основною характеристикою такого виду нерухомості є обмежена кількість квартир - до 25 одиниць.

«Забудовники часто позиціонують об'єкт з сотнями квартир, як клубний будинок, але насправді назвати його таким можна. Відмінність клубних будинків якраз в обмеженій кількості квартир - максимум 25 квартир, по 1-2 на поверсі. Продаючи житло в таких об'єктах, забудовник проводить співбесіду з майбутніми власниками, щоб контингент проживаючих поруч людей був схожим», - говорить керуючий партнер компанії Kiev Standard Олег Перегінець.

Серед відмінностей клубного будинку можна назвати великі площі квартир і розвинену інфраструктуру будинку. Як правило, в таких об'єктах є басейн, тренажерний зал, ресторан, тенісний корт, тераси для барбекю, обслуговуючий персонал.

«Клубний будинок обов'язково порадує приватним паркінгом, а також охороною і відеоспостереженням - як самого будинку, так і прилеглої закритої території», - говорить керівник відділу продажів ЖК Park Stone Дмитро Шостя.

За словами головного архітектора проектів Інституту «ДержЦивільПроект» Андрія Ковальчука, будинки клубного типу передбачають підвищений комфорт, який досягається завдяки нестандартному підходу до планування квартир: вітається вільний простір, великі світлові прорізи, різного роду дизайнерські рішення та використання новаторських архітектурних рішень і технологій. У Києві такі об'єкти розташовані в найдорожчих - Шевченківському, Печерському та Подільському районах столиці, а ціна на квартири в клубних будинках коливається від 2 тис. 500 до 15 тис. доларів за квадратний метр.

Експерти сходяться на думці, що у цього виду нерухомості хороші перспективи розвитку, оскільки на такі об'єкти є попит.

«Попит на елітну нерухомість у столиці завжди був і буде, тому перспективи появи нових проектів в 2015-2016 році - вельми високі», - прогнозує пан Шостя.