ПОРТАЛ
1 травня 2015, 08:52

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Чому черкащани від’їжджають за кордон?

Останнім часом чимало черкасців їдуть за кордон у пошуках кращої роботи та умов життя. На це впливає ситуація в країні в економічному, політичному і соціальному планах. Дехто також у такий спосіб намагається уникнути мобілізації і, відповідно, участі у війні на Донбасі, пише Vikka.ua.

<b>Чому черкащани від’їжджають за кордон? </b>

Ще один варіант, за допомогою якого черкасці раніше активно їздили за океан, – це студентська програма. Як відомо, середня вартість такої програми нині становить приблизно 3000 доларів.

"Проте через різке підняття курсу валюти майже третина охочих студентів не змогли фінансово потягнути таку поїздку, – говорить директор компанії із організації поїздок за кордон Олександр Мусієнко. – Але загалом консульство США ставиться більш демократично до наших учасників, і в цілому, кількість відмов в отриманні візи зменшилась набагато".

Однією з можливих причин пошуку кращої роботи за кордоном об’єктивно може бути зменшення робочих місць у Черкасах за останній період. Доказом такої тенденції слугують дані міського центру зайнятості.

У Державній міграційній службі констатують зменшення ажіотажу громадян, які бажають оформити паспорт для виїзду за кордон, порівняно з початком цього року. Хоча загальна кількість видавання закордонних паспортів, порівняно з попереднім роком, збільшилася.

У Державній прикордонній службі України повідомили, що нині спостерігається тенденція до збільшення кількості українців, які покидають межі рідної держави, насамперед, у західному напрямку. Так, із 1 січня по 31 березня 2015 року на Захід вирушило через відповідну ділянку кордону 2,7 млн громадян України проти 2,3 млн за аналогічний період у 2014-му.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук