ПОРТАЛ
2 травня 2015, 19:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Україні почастішали випадки автомобільного клонування

Водій легковика “Mercedes-Benz” доїхав тільки до першого поста ДАІ: інспектори перевірили свідоцтво про реєстрацію автомобіля і виявили підробку, пише ualife.net.

В Україні почастішали випадки автомобільного клонування

Заглянули під капот – номери кузова перебиті. Авто і власника доставили в райвідділ міліції – слідчі повинні з’ясувати, за яких обставин було здійснено порушення.

Водії зі стажем говорять, що зараз машини з перебитими або перевареними номерами – не рідкість. Спритні люди привозять машини з-за кордону, проте не розмитнюють, а підробляють номери на агрегатах під відповідні цифри, що фігурують в документах ідентичних, проте офіційно зареєстрованих авто.

Більше того, підробивши папери, шахраї “легалізували” навіть вкрадені машини. Виходить, що по дорогах їздять декілька однакових автомобілів з тими ж номерами! Зазвичай “проблемні” машини продають за нижчими цінами, ніж ті, які діють в даний момент на автомобільному ринку. Покупець радий зекономити, проте якщо підробку виявлять, машину знімуть з реєстрації, а власникові буде повернена хіба що для того, щоб продати на… запчастини.

У ДАІ радять при купівлі “залізного коня” не нехтувати з перевіркою машини. “Під час переоформлення автомобіля в МРЕО, його повинні оглянути експерти-криміналісти. Вони повинні звірити номери агрегатів з даними, вказаними в технічному паспорті, – говорить Людмила Ліб, старший інспектор відділу ДАІ Львова. – Також авто перевіряють по національній базі даних, де є уся його історія, і це дає стовідсоткову гарантію, що ви не купите вкрадену або нерозмитнену машину”.

До речі, процедура перевірки займає півгодини, а висновок експертів друкується на спеціальному бланку.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук